Kosilice, ponuda i najbolji izbor za vas

Mislite da je trava u susjedovu dvorištu zelenija? A možda jednostavno nemate odgovarajuću kosilicu. Uređaj je ovo koji je neophodan svakom vrtlaru kako bi svoju okućnicu uvijek mogao održavati lijepom, a travnjak bio besprijekorno pokošen.

Imate li malu površinu vrta, vaše potrebe zadovoljit će već najjednostavnija ručna kosilica za nekoliko stotina kuna. Podrezivanje vlati trave ovdje neće zahtijevati nikakvu dodatnu aktivnost i ulaganje doli prostog guranja po travnjaku kako bi se oštrica okrećući pobrinula za šišanje. Ukoliko imate veću kvadraturu vrta tada prednost dajte električnim modelima ili pak onim na pogonsko gorivo. Ovi drugi svakako su praktičniji, zbog neopterećenosti duljinom električnog kabela i pristupa struji, a među njima možete učiniti dodatan izbor koji je sve samo ne malen.

Jača električna snaga biti će dostatna za velike vrtove, a nisu li isti pritom posve ravni tada vam preporučamo samohodni model koji će vas bez prevelike potrošnje vlastite energije lako povući uz uzbrdicu.

Niste li ljubitelj grabljanja i to vam se čini dodatnim naporom i poslom, izabrati možete između neke od kosilica koje će automatski po košnji prikupiti pokošenu travu u za to predviđenu košaru koju naknadno možete odložiti, u komposter recimo. Nedostupni i nepristupačni dijelovi vrta, kao i tereni gdje caruje visoka trava, najlakše će se urediti s popularnim „trimerom“, odnosno ručnom kosilicom koju ćete puniti plastičnom špagom, a ona će svojim okretima pred sobom kositi i veće žbunje pa čak i kupinu.

Na kraju ne zaboravite i neprocjenjiv savjet stručnjaka prilikom kupovine već prema vrtu kakav imate, ali isto tako i na redovito održavanje. Redovito mijenjajte ulje, svjećice, opskrbite svoju kosilicu gorivom ili prijeko potrebnom električnom energijom te ju po svakoj košnji ne zaboravite detaljno očistiti. Ispraznite i očistite košaru te po potrebi operite kotače i podvožje i podmažite nož kako bi vas kosilica dugo mogla služiti. I travnjak također!

Ponudu kosilica pogledajte ovdje.